Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE si FMI cer Greciei reforme structurale mai ample

UE si FMI cer Greciei reforme structurale mai ample

Oficiali din Uniunea Europeana, Fondul Monetar International (FMI) si Banca Centrala Europeana vor cere Greciei reforme structurale mai ample, precum privatizari si restructurarea companiilor care au pierderi, relateaza DPA, conform NewsIn.

Echipa de oficiali a fost la Atena saptamana trecuta, pentru a revizui finantele tarii si reformele implementate, inainte de acordarea celei de a doua transe de imprumut, in valoare de noua miliarde de dolari, ce ar urma sa fie virata la mijlocul lunii septembrie.

Grecia incearca sa isi refaca finantele publice si sa atinga obiectivele fiscale convenite cu FMI si cu partenerii din Zona euro, in schimbul unui imprumut de urgenta in valoare de 110 miliarde de euro.

Mai multi factori, precum datoria scapata de sub control, statisticile guvernamentale oficiale false si protestele de strada au dus la o scadere a increderii Greciei la inceputul anului.

Echipa urmeaza sa prezinte un raport Ministerului de Finante in care vor fi subliniate progresele facute in reducerea deficitului masiv, dar vor cere eforturi mai mari in lupta impotriva evaziunii fiscale si pentru reducerea cheltuielilor inutile cauzate de administrarea defectuoasa a fondurilor de securitate sociale si spitalelor publice.

Potrivit asteptarilor, oficialii UE si FMI vor exercita presiuni asupra guvernului pentru restructurarea Serviciului de cai ferate elene, care are pierderi, si pentru privatizarea Corporatiei publice de energie.


Guvernul grec s-a confruntat cu mai multe greve si proteste in ultimele luni, din cauza masurilor de austeritate, care includ reduceri salariale, cresteri ale taxelor si reforma sistemului de pensii.


Uniunea Europeana si investitorii monitorizeaza atent reactia publica, pe fondul temerilor ca revolte sociale pe scara larga vor impiedica Guvernul sa adopte masuri prea dure.

Oficialii se pregatesc deja de noi demonstratii si greve in toamna, cand vor incepe implementarea multor reforme nepopulare, ce vor duce la concedieri.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1163 ori
Citeste mai multe despreue fmi grecia masuri austeritate reforme