UE a aprobat dublarea fondurilor de urgenta la 50 mld euro

Marti, 05 Mai 2009, ora 16:10
1716 citiri
UE a aprobat dublarea fondurilor de urgenta la 50 mld euro

Ministrii de Finante din Uniunea Europeana au aprobat, marti, dublarea fondurilor de urgenta destinate statelor din Europa de Est care au dificultati din cauza crizei economice, la 50 miliarde euro, in urma unui acord de principiu convenit in martie de liderii UE, transmite AFP.

Aceasta crestere are rolul sa acopere eventualele cereri de fonduri din partea statelor membre, pentru sustinerea balantei de plati, pe termen mediu, se arata intr-un comunicat al UE, relateaza Mediafax.

Decizia survine unui acord de principiu convenit la 20 martie de catre liderii UE, la un summit organizat la Bruxelles.

In decembrie 2008, liderii europeni stabilisera dublarea acestor fonduri, de la 12 la 25 de miliarde de euro, destinate statelor membre din afara zonei euro confruntate cu probleme financiare.

Din aceste fonduri, Ungaria a primit 6,5 miliarde de euro, iar Letonia 3,1 miliarde de euro, la care s-au adaugat imprumuturi din partea Fondului Monetar International.

Romania a incheiat un acord de imprumut in valoare de aproape 20 de miliarde de euro din partea FMI, UE si Banca Mondiala. Din aceasta suma, cinci miliarde de euro vor fi furnizate de Uniunea Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #dublare, #economica, #euro, #europa, #fonduri, #lideri, #principiu, #ue , #stiri FMI