Udrea: nu exista nicio propunere pentru un nou acord cu FMI

Duminica, 20 Iunie 2010, ora 23:29
1141 citiri
Udrea: nu exista nicio propunere pentru un nou acord cu FMI

Ministrul Dezvoltarii si Turismului Elena Udrea a declarat, duminica, la ProTv, ca, in acest moment, nu exista o discutie legata de un nou acord cu FMI , aratand ca nu exista nicio analiza si nicio propunere in acest sens din partea Ministerului Finantelor, informeaza Mediafax.

"La acest moment, nu exista o discutie legata de un nou acord cu FMI. Trebuie sa vedem realitatile economice si daca este necesar un alt acord cu Fondul.

Deocamdata nu exista nici aceasta analiza si nu exista nici aceasta propunere din partea Ministerului Finantelor", a precizat Elena Udrea la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro Tv.

Ea a spus ca presupune ca o astfel de discutie ar putea avea loc dupa ce se va vedea efectul masurilor pe care Guvernul le-a luat.

Elena Udrea a mai aratat ca la nivelul Guvernului nu este pusa in discutie cresterea TVA si a cotei unice de impozitare, adaugand ca discutia a fost ca, daca nu se luau masurile de reducere a salariilor si pensiilor, trebuiau luate masurile de creste a taxelor.

Udrea a spus ca, daca Guvernul nu este in stare sa implementeze aceste masuri, este posibil sa fie necesara cresterea taxelor, dar o astfel de masura va fi luata de un alt guvern.

"Daca nu suntem in stare sa implementam masurile, probabil ar trebui sa creasca taxele. Dar nu acest Guvern le va creste. Daca nu suntem in stare sa implementam aceste masuri, atunci un alt Guvern ve veni cu alte masuri", a explicat Udrea.

Ministrul Vasile Blaga, a sustinut, in urma cu o saptamana, in aceeasi emisiune difuzata de Pro TV, ca Romania are nevoie de un nou imprumut de la FMI. "Personal, cred ca Romania are nevoie de un nou acord cu FMI.

Un nou acord cu FMI presupune si un nou imprumut", declara Vasile Blaga. Ulterior Blaga si-a nuantat declaratiile, apreciind ca Romania va avea nevoie, in viitor, de un nou acord cu Fondul Monetar International (FMI), cu sau fara clauze de imprumut.

Vasile Blaga a precizat, intr-o conferinta de presa, ca "o umbrela" a FMI ar acorda Romaniei o marja mare in ceea ce priveste "valoarea la care imprumuti banii", necesari investitiilor, de exemplu.

"Cu o dobanda mergi pe piata externa daca ai imprumut de la FMI, cu alta incerci sa obtii bani si nu obtii, ca Spania sau Portugalia, de exemplu, chiar cu dobanzi foarte mari", a explicat Blaga.

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat, luni, ca "un acord cu FMI e binevenit", el evitand sa raspunda la o intrebare a ziaristilor privind necesitatea unui nou acord cu FMI.

Intrebat daca este nevoie de un nou acord cu FMI, Videanu a spus: "Un acord cu FMI e binevenit". Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni, ca nu crede ca este nevoie de un nou acord cu FMI, ci ca trebuie sa se vada, in perioada imediat urmatoare, cum se va implementa actualul acord si abia apoi sa se poarte o discutie. 

Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe a introdus recent în piață un asistent AI pentru aplicațiile Reader și Acrobat, în scopul de a transforma modul în care interacționăm cu documentele PDF. Această nouă...
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
#acord, #fmi, #imprumut, #udrea , #stiri FMI