UDMR: modificarile la Codul Muncii au fost cerute de FMI

Sambata, 05 Martie 2011, ora 23:24
1829 citiri
UDMR: modificarile la Codul Muncii au fost cerute de FMI

Deputatul UDMR de Mures, Kerekes Karoly, a declarat sambata la o intalnire cu reprezentantii confederatiilor sindicale din judet ca modificarile la Codul Muncii au fost facute la cererea FMI, transmite NewsIn. 

"Din informatiile primite de la Guvern aceasta modificare intervine acum, din cauza ca Guvernul a promis FMI ca vor face modificari la Codul Muncii pentru a flexibiliza piata muncii, relatiile de munca", a declarat Kerekes.

Politicianul maghiar a mai spus ca in discutiile avute cu premierul Emil Boc cu parlamentarii UDMR s-a pus problema consecintelor pe care le vor avea aceste modificari.

"Cand domnul premier a venit la grupurile parlamentare reunite ale UDMR am spus ca trebuie asigurata si pacea sociala, dar nu numai.

Angajatii trebuie sa aiba o anumita siguranta pe piata muncii. Putem flexibiliza, dar in acelasi timp sa se mentina si siguranta lor.

I-am spus si domnului premier Emil Boc ca nu era cazul sa se adopte aceasta lege prin asumarea raspunderii Guvernului, cu toate ca si in 2003 am fost acolo, cand Codul Muncii al lui Marian Sarbu, din partea unui partid de stanga, a fost adoptat tot prin asumare", a afirmat deputatul.

Kerekes mai sustine ca a participat la consfatuirile dintre patronate si sindicate.

"Am constatat cu bucurie, la un moment dat, ca cele doua parti, cei doi parteneri sociali s-au inteles.

Si din moment ce exista aceasta intelegere am propus si domnului premier sa accepte acest lucru, pentru ca numai astfel se poate mentine pacea sociala. E clar acest lucru", a spus Kerekes.

Politicianul, care face parte dintr-o factiune de stanga din UDMR, s-a declarat in fata sindicalistilor extrem de preocupat de pacea sociala.

"Ce vreti mai mult din partea mea, care fac parte din coalitia guvernamentala? Am pledat pentru siguranta angajatilor si eu stiu de ce.

Pentru ca daca se rastoarna aceasta pace sociala, atunci nu am realizat nimic, pentru ca vor fi tensiuni.

Si am cerut daca e posibil sa nu se grabeasca, dar a spus ca trebuie sa se grabeasca pentru ca a promis FMI si trebuie sa primeasca urmatoarea transa a imprumutului.

La care eu nu am nimic de spus, pentru ca undeva e in interes national si daca este una dintre conditiile pe baza caruia primim aceste imprumuturi eu nu pot sa zic nimic.

Aceasta asumare de raspundere, aceasta decizie s-a luat la nivelul coalitiei.

Eu, ca deputat, si chiar cu empatie fata de aceste probleme, inteleg anumite lucruri dar este o decizie politica impotriva careia nu pot sa fac nimic", a explicat Kerekes Karoly.

El a subliniat ca, desi nu este de acord cu deciziile luate, UDMR este o formatiune politica disciplinata care trebuie sa ramana la guvernare.

"De ce ramanem la guvernare? Avem si noi scopurile noastre, interesele noastre si nu putem ceda", a conchis deputatul UDMR.

Confederatiile sindicale din Mures, care au organizat joi un miting de protest in Tg Mures, i-au invitat sambata pe parlamentarii din judet la o discutie.

Au participat doar doi dintre parlamentarii invitati: Kerekes Karoly de la UDMR si Ciprian Dobre de la PNL. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#modificari codul muncii, # udmr, # fmi, # piata muncii , #stiri FMI