Ucraina risca sa nu primeasca cea de-a doua transa a imprumutului FMI

Marti, 10 Februarie 2009, ora 14:41
1664 citiri
Ucraina risca sa nu primeasca cea de-a doua transa a imprumutului FMI

Ucraina risca sa aiba probleme in primirea celei de-a doua transe a imprumutului stabilit printr-un acord cu Fondul Monetar International (FMI), pentru ca nu si-a respectat angajamentele fata de organizatie, a declarat un responsabil al presedintiei ucrainene, citat de AFP.

"Avand in vedere ca nu ne-am respectat angajamentele in cadrul memorandumului semnat cu FMI, va fi foarte dificil sa primim cea de-a doua transa a imprumutului", a declarat seful departamentului economic al presedintiei, Roman Jukovski.

Decizia FMI legata de deblocarea celei de-a doua transe, ce se ridica la 1,9 miliarde dolari, urmeaza sa fie luata in 15 februarie.

Totodata, oficialul a infirmat zvonurile potrivit carora FMI intentioneaza sa solicite Ucrainei rambursarea primei transe a imprumutului, de 4,5 miliarde dolari, ce a fost acordata in noiembrie 2008.
In cadrul negocierilor dintre misiunea FMI, ce a vizitat Kievul saptamana trecuta, si autoritati, "nu a fost vorba de rambursare sau de sanctionarea Ucrainei ", a asigurat Jukovski.

Misiunea FMI, ce s-a intalnit cu presedintele Viktor Iuscenko si cu alti inalti responsabili ucraineni, cere in principal o reducere a deficitului bugetar sub nivelul de 3% din PIB.

 

#FMI, # imprumut, # criza , #stiri FMI