Ucraina asteapta, in luna mai, un raspuns de la FMI

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 09:46
1557 citiri
Ucraina asteapta, in luna mai, un raspuns de la FMI

Un oficial al Fondului Monetar International (FMI) a anuntat, luni, ca negocierile cu Ucraina pentru un imprumut au progresat, in timp ce presedintele ucrainian sprera ca o decizie in acest sens sa fie luata in mai, informeaza AFP.

"Au fost facuti pasi importanti", a declarat sefa delegatiei FMI in Ucraina, Ceylon Pazarbasioglu, dupa o intrunire cu presedintele ucrainian Viktor Iuscenko si premierul Iulia Timosenko.

Pazarbasioglu considera ca exista "o cooperare foarte buna intre structuri guvernamentale diferite", menita sa puna la punct un "acord cu privire la program" intre oficialii de la Kiev si FMI.

De asemenea, delegata a subliniat importanta unor legaturi stranse intre liderii ucrainieni, ale caror relatii sunt marcate de conflicte.

"Pentru noi este foarte importanta existenta unei unitati politice pentru administrarea acestei situatii dificile", a mai spus oficialul.

"Speram ca, intre 10 si 20 mai, consiliul director al FMI sa decida in favoarea acordarii Ucrainei a celei de-a doua transe a imprumutului", suspendat in februarie anul acesta, a declarat, la randul sau, seful adjunct al administratiei prezidentiale, Olexandre Chlapak.

FMI-ul a fost de acord anul trecut cu un program de creditare de 16,4 miliarde dolari pentru Ucraina, ca parte a unui plan de ajutorare a statului in contextul crizei financiare.

Organizatia i-a acordat Ucrainei acces rapid la prima transa, dar furnizarea completa a fondurilor a fost suspendata din cauza unor divergente cu privire la un program de reforma.

Delegatia FMI a parasit Kievul in februarie, fara a ajunge la un acord cu oficialii ucraineni privind a doua transa a banilor, estimata la 1,84 miliarde dolari, si nu a fost fixata o data privind reluarea discutiilor.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ucraina, # fmi, # acord, # creditare, # valoare , #stiri FMI