Turcia, finantata de FMI cu 45 miliarde de dolari pe 3 ani

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 13:58
1352 citiri
Turcia, finantata de FMI cu 45 miliarde de dolari pe 3 ani

Turcia si Fondul Monetar International (FMI) au incheiat o intelegere de principiu pentru un acord de finantare pe trei ani, in valoare totala de 45 miliarde de dolari, cu scopul de a ajuta economia turca, aflata intr-o recesiune severa, sa depaseasca cu bine criza, potrivit presei locale.

Produsul Intern Brut al Turciei a scazut cu 6,2% in ultimul trimestru al anului trecut, iar productia industriala a cazut cu 25% in februarie,anunta Mediafax.

Conform informatiilor aparute vineri in mai multe publicatii turce, care il citeaza pe ministrul Economiei, Mehmet Simsek, acordul cu FMI va asigura necesarul de finantare externa al Turciei.

Simsek a declarat, potrivit presei locale, ca spera ca imprumutul sa fie aprobat de FMI in doua-trei saptamani.

Potrivit estimarilor anterioare ale analistilor, Turcia ar fi urmat sa incaseze un imprumut extern de 20 miliarde de dolari de la FMI.

Premierul turc, Tayyip Erdogan, si directorul executiv al FMI, Dominique Strauss-Kahn, au ajuns la un acord de principiu asupra aspectelor fundamentale ale imprumutului, a mai spus Simsek, citat in ziarele locale.

Cel mai recent ajutor obtinut de Turcia de la FMI, in valoare de zece miliarde de dolari, s-a incheiat in luna mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#FMI, #imprumut, #productie industriala, #finantare externa , #stiri FMI