Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Turcia estimeaza ca economia se va comprima cu 3,6% in 2009

Turcia estimeaza ca economia se va comprima cu 3,6% in 2009

Oficialii turci au coborat luni previziunile privind cresterea economica din acest an, de la o crestere de 4%, la o comprimare de 3,6%, potrivit datelor oficiale, relateaza Reuters.

Turcia, ce a fost grav afectata de cresterea economica, si-a revizuit si tinta de deficit de cont curent pentru 2009, in scadere la 11 miliarde dolari, de la 50,4 miliarde dolari.

Banca Europeana de Investitii (BEI) a anuntat luni ca intentioneaza sa acorde Turciei imprumuturi de 2,5-2,7 miliarde euro (3,56 miliarde dolari) in 2009, cu scopul de a mentine creditarea catre intreprinderile mici si mijlocii din Turcia.


Vineri, Turcia a ajuns la un acord de principiu cu Fondul Monetar International (FMI) in ceea ce priveste conditiile unui nou imprumut de pana la 45 miliarde dolari, pentru a ajuta statul turc sa depaseasca criza economica.


Discutiile cu FMI cu privire la un acord stand-by au fost suspendate in ianuarie din cauza problemelor ridicate de veniturile neinregistrate, cheltuielile guvernamentale si administrarea taxelor.


Ultima intelegere a Turciei cu FMI se referea la un pachet de sprijin de 10 miliarde dolari, insa aceasta a expirat in mai 2008. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 939 ori
Citeste mai multe despredeficit creditare imprumut economie