Transa a treia de la FMI ar putea veni la mijlocul lunii martie

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 13:52
1274 citiri
Transa a treia de la FMI ar putea veni la mijlocul lunii martie

Intarzierea adoptarii unui buget credibil creeaza posibilitatea intarzierii urmatoarei transe de la FMI si primirea acesteia concomitent cu transa a patra, respectiv la mijlocul lunii martie a anului viitor, a declarat joi reprezentul FMI in Romania si Bulgaria, Tonny Lybek.

Intrebat daca exista posibilitatea primirii transelor trei si patru concomitent, Lybek a raspuns ca este foarte posibil, avand in vedere ca o misiune de evaluare a Fondului Monetar International pentru acordarea transei a patra este programata sa vina in Romania la sfarsitul lunii ianuarie sau inceputul lui februarie, precizeaza Mediafax.

El a aratat, insa, ca amanarea va depinde de momentul adoptarii bugetului pentru 2010. "Daca va fi o intarziere, va trebui sa intrebati politicienii", a spus Lybek.


Potrivit sefului misiunii de evaluare a FMI in Romania, Jeffrey Franks, transa a treia din imprumutul de la FMI va fi cel mai probabil amanata pentru anul viitor, avand in vedere ca sunt putine sanse de a fi adoptat bugetul pe 2010 in acest an.

 

#adoptare, #buget, #fmi, #transa , #stiri FMI