Traian Basescu discuta marti cu directorul FMI, Christine Lagarde

Marti, 16 Iulie 2013, ora 08:23
1221 citiri
Traian Basescu discuta marti cu directorul FMI, Christine Lagarde
Sursa foto: Evz.ro

Presedintele Traian Basescu o primeste marti, de la ora 10,00, la Palatul Cotroceni, pe Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar International (FMI), informeaza Administratia Prezidentiala.

Directorul general al Fondului Monetar International a ajuns luni la Bucuresti. Christine Lagarde a avut o intalnire cu premierul Victor Ponta luni dupa-amiaza, la Palatul Victoria.

Lagarde este la prima sa vizita la Bucuresti dupa numirea in functie, in luna iulie 2011. Dupa Romania, Christine Lagarde va vizita si Lituania, in 17 - 18 iulie.

"In timpul vizitelor, Christine Lagarde se va intalni cu oficiali si factori de decizie, precum si cu reprezentanti ai sectorului privat, ai societatii civile si mediului academic, pentru a discuta perspectivele economice actuale si provocarile care urmeaza pentru fiecare dintre cele doua tari", precizeaza FMI.

Institutia financiara arata ca in timpul vizitei la Bucuresti Christine Lagarde va sustine un discurs despre identificarea unei noi paradigme de crestere economica in regiune.

In ultimii 23 de ani au avut loc in Romania patru vizite oficiale ale directorilor generali ai Fondului Monetar International, trei dintre acestea fiind efectuate in perioada 1990 - 1996 de Michel Camdessus, iar in 2010 a fost in vizita Dominique Strauss-Kahn.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#intalnire Basescu Lagarde, #discutii Basescu director FMI, #vizita Lagarde FMI Romania , #stiri FMI