Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tractorul, Rulmentul si Electroputere au aminat lichidarile

Tractorul, Rulmentul si Electroputere au aminat lichidarile
Societatile Tractorul, Rulmentul Brasov si Electroputere Craiova nu vor intra in lichidare la sfirsitul acestei luni, asa cum prevedea acordul convenit anul trecut cu Fondul Monetar International (FMI), institutia financiara internationala fiind de acord sa mai acorde statului roman inca un ragaz pentru a incerca privatizarea acestora.
A"Graficul de privatizare asumat anul trecut de autoritatile de la Bucuresti in fata Fondului s-a modificat, iar termenul a fost decalatA", ne-au declarat surse din interiorul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). A"Avem in portofoliu cinci societati, cu mai mult de 1.000 de salariati fiecare, societati pe care trebuie fie sa le privatizam, fie sa demaram vinzarea de active. Patru dintre ele, adica Rulmentul Brasov, Tractorul Brasov, Aversa Bucuresti si Metalurgica Aiud trebuie privatizate sau lichidate pina la sfirsitul anului. Pentru Electroputere Craiova, termenul convenit cu FMI este luna martie a anului 2006A", au explicat sursele noastre.

Lichidarea era inevitabila

Renegocierea calendarului de privatizare inseamna ca Rulmentul si Tractorul au mai primit un ragaz de sase luni in care pot fi privatizate, iar Electroputere, noua luni. Acordul convenit anul trecut prevedea ca, daca pina la 30 iunie cele trei societati nu sint privatizate, ele trebuie lichidate. Desi mai sint citeva zile pina la 30 martie, nu s-a publicat nici macar anuntul de privatizare pentru vreuna dintre societati. Sursele noastre au explicat ca termenul este mai mare pentru Electroputere, pentru ca una dintre variantele de privatizare presupune divizarea societatii, operatiune care cere mai mult timp.

Cotidianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 696 ori