Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tolosa (FMI): Uniunea Bancara este solutia magica pentru iesirea din criza

Tolosa (FMI): Uniunea Bancara este solutia magica pentru iesirea din criza


Uniunea Bancara este solutia magica pentru iesirea din criza si pentru ca Uniunea Europeana sa aiba un viitor prosper, a declarat, joi, reprezentantul Fondului Monetar International in Romania, Guillermo Tolosa, intr-o conferinta pe tema noilor reglementari din sectorul bancar.

"Uniunea Bancara este o solutie magica sa iesim odata din criza. Sigur, nu este singura solutie, dar cu certitudine trebuie sa faca parte din peisaj, astfel incat Uniunea Europeana sa aiba un viitor prosper", a spus Tolosa.

El a aratat ca existenta unui supervizor comun al bancilor are avantaje importante, precum faptul ca acest reglementator poate monitoriza daca reglementarile se respecta in intregul bloc comunitar.

Totodata, un astfel de organism este mai putin atras de interesele locale, a mai sustinut reprezentantul FMI.

"Romania a fost afectata de importul de instabilitate din restul Uniunii Europene, asa ca va beneficia si de avantajele unui singur supervizor al bancilor', a continuat Tolosa.

Potrivit acestuia, trebuie mai bine definite regulile pentru ajutoarele de urgenta.

"De exemplu, trebuie sa se stabileasca mai clar cine suporta pierderile in cazul caderii unei banci', a sustinut Tolosa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1516 ori