Tiriac: Romania se va adanci in criza

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 14:02
1637 citiri
Tiriac: Romania se va adanci in criza

Romania se va adanci in criza anul viitor, sustine omul de afaceri Ion Tiriac, care subliniaza ca actuala criza va mai dura si ca in 2011 romanii vor trai si mai rau, relateaza Mediafax.

"Matematica este foarte simpla: Daca Statele Unite ies, dar al treilea trimestru ma ingrijoreaza foarte mult, dupa 6 luni ies complet Germania si Franta, dupa alte 6 luni celelalte tari: Anglia, Italia, Austria, tarile nordice si asa mai departe.

Si dupa 6 luni tarile emerging markets (economiile emergente - n.r.) din estul Europei.

Deci daca Statele Unite cad in a doua parte a crizei din nou, adica se afunda, te uiti intre 5 si 10 ani la deflatie, la criza si la nenorocire", a explicat omul de afaceri.

Tiriac ar fi de acord cu un nou imprumut de la FMI, cu conditia ca banii sa fie folositi pentru infrastructura. In opinia miliardarului roman, nu are niciun rost sa te imprumuti pe pietele externe pentru a plati pensii si salarii.

"Daca cineva ar lua 100 - 200 de miliarde si mi-ar promite ca toata infrastructura Romaniei in doi ani e gata si suntem gata si le cheltuieste cum trebuie, da, dar altfel, sa le iei numai sa le dai pentru salarii, asta ma indoiesc, pentru ca la sfarsitul zilei ce faci? Rezolvi o problema de moment si subjugi alti 10 - 20 de ani. Eu nu as face-o", afirma Ion Tiriac.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tiriac, #romania, #criza, #fmi , #stiri FMI