Tanasescu: Romania nu are nevoie de un nou acord

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 11:32
1237 citiri
Tanasescu: Romania nu are nevoie de un nou acord

Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu, a declarat marti seara, la The Money Channel, ca Romania a dovedit deja ca este capabila sa se imprumute de pe pietele interne si externe si ca nu mai are nevoie de un nou imprumut de la FMI, conform NewsIn.

"Mesajul meu este clar, nu ne mai trebuie un imprumut de la FMI si exclud aceasta posibilitate, cred ca Romania a dovedit capacitatea de a se imprumuta de pe pietele interne si externe si fac apel ca autoritatile sa coopereze constant cu institutiile financiare.

Un parteneriat cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International este o ancora suplimentara de implementare a reformelor de care Romania are nevoie", a spus Tanasescu.

Acesta a precizat ca un nou acord cu FMI ar tine cont de nevoile Romaniei, de accelerarea reformelor structurale si de imbunatatire a gradului de absorbtie a fondurilor europene si a adaugat ca economia romaneasca va trece pe plus in 2011 si ca tara noastra va fi capabila sa-si achite datoriile la timp, intrucat nu se mai afla in situatia din 1989.

"Asa cum prognozele sunt facute, din 2011, Romania va trece pe o panta ascendenta a cresterii economice.

Dar depinde de reforme, acest lucru va crea resurse care sa fie indreptate spre investitii, valoare adaugata care va asigura venituri suplimentare la buget, la trezorerie si incredere mai mare in economia romaneasca, pentru ca imprumutarea sa fie mai ieftina, si Romania va putea plati gradual imprumuturile pe care le-a luat.

Romania are capacitatea suficienta de a-si achita datoriile catre finantatorii externi, nu mai este situatia din '89 cand nu avea capacitatea de a-si achita datoriile", a mai afirmat Tanasescu.

#tanasescu, #romania, #acord, #fmi , #stiri FMI