Tanasescu: Plata pensiilor va apasa tot mai greu pe bugetul Romaniei

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 11:54
1258 citiri
Tanasescu: Plata pensiilor va apasa tot mai greu pe bugetul Romaniei

Sistemul de pensii din Romania ar putea duce deficitul bugetar la 4,3 procente din produsul intern brut, doar pe acest segment, daca acesta nu va fi modificat, a declarat Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International.

Intr-un interviu pentru Adevarul, Tanasescu declara ca una dintre conditiile impuse de FMI este adoptarea la termen a legii pensiilor, care, altfel, ar genera o mare parte din deficitul bugetar, pana in 2025.

"Sistemul actual nu mai poate sa functioneze, el creeaza, an de an, deficite. Numai anul acesta, deficitul sistemului de pensii este de 2 miliarde de euro. Acesti bani se transfera de la bugetul de stat pentru acoperirea deficitului", a spus Tanasescu.

Legea pensiilor trebuie verificata de Comisia Europeana si de FMI, pentru a se asigura ca prevede reducerea graduala a deficitului. Printra masurile care ar trebui luate pentru atingerea acestui obiectiv este marirea varstei de pensionare. Pe de alta parte, reprezentantul Romaniei la FMI crede ca majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut nu ar putea fi posibil.

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#pensii, # deficit, # conditii, # fmi, # tanasescu, # cheltuieli, # buget , #stiri FMI