Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tanasescu: Plata pensiilor va apasa tot mai greu pe bugetul Romaniei

Tanasescu: Plata pensiilor va apasa tot mai greu pe bugetul Romaniei

Sistemul de pensii din Romania ar putea duce deficitul bugetar la 4,3 procente din produsul intern brut, doar pe acest segment, daca acesta nu va fi modificat, a declarat Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International.

Intr-un interviu pentru Adevarul, Tanasescu declara ca una dintre conditiile impuse de FMI este adoptarea la termen a legii pensiilor, care, altfel, ar genera o mare parte din deficitul bugetar, pana in 2025.

"Sistemul actual nu mai poate sa functioneze, el creeaza, an de an, deficite. Numai anul acesta, deficitul sistemului de pensii este de 2 miliarde de euro. Acesti bani se transfera de la bugetul de stat pentru acoperirea deficitului", a spus Tanasescu.

Legea pensiilor trebuie verificata de Comisia Europeana si de FMI, pentru a se asigura ca prevede reducerea graduala a deficitului. Printra masurile care ar trebui luate pentru atingerea acestui obiectiv este marirea varstei de pensionare. Pe de alta parte, reprezentantul Romaniei la FMI crede ca majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut nu ar putea fi posibil.

 

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1251 ori