Tanasescu: FMI va modifica in scadere estimarea de crestere economica globala la 1-1,5% pentru 2009

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 10:09
993 citiri
Tanasescu: FMI va modifica in scadere estimarea de crestere economica globala la 1-1,5% pentru 2009

Fondul Monetar International (FMI) va anunta miercuri o revizuire in scadere a estimarilor de crestere a economiei la nivel global in acest an, la 1-1,5% de la 2,2% cat estimase anterior, a declarat marti seara la The Money Channel reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"FMI va face maine (miercuri n.r.) o noua estimare de crestere economica la nivel global ce prevede o scadere accentuata fata de nivelul luat in calcul in octombrie, de 2,2%, la 1-1,5%", a declarat reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI).

Tanasescu a adaugat ca "pentru Romania, inca se fac calcule", dar in conditiile amintite e posibil sa existe, de asemenea, o tendinta de descrestere pronuntata.

Noua revizuire a FMI vine pe fondul unei serii de masuri similare din partea altor institutii internationale de ajustare a asteptarilor de evolutie a economiilor din intreaga lume, pe seama inrautatirii efectelor crizei financiare si economice la nivel mondial.

 

sursa: bloombiz

#crestere, #economica, #fmi, #tanasescu , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc