Tabara promite finantarea programelor de bunastare pentru porc si pasare cu bani europeni

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 17:46
1563 citiri
Tabara promite finantarea programelor de bunastare pentru porc si pasare cu bani europeni

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat marti ca, potrivit intelegerii cu FMI, din 2012 programele de bunastare pentru porc si pasare vor fi finantate exclusiv din bani europeni prin programul PNDR, potrivit NewsIn.

Valeriu Tabara a precizat ca planul de sustinere a  programelor bunastare la pasare si porc este in lucru in momentul de fata, subliniind ca transferarea efectiva catre Programul National de Dezvoltare Rurala  (PNDR) se va face “incepand cu 2012”. El a sutinut ca daca nu se face acest transfer catre PNDR  “bugetul national intra pe deficit”.

„Anul trecut, a trebuit sa discutam foarte mult, la nivelul de negocieri, cu Fondul Monetar  International, cu Comisia Europeana  si Banca Mondiala  ca sa mentinem cateva sectoare  la care sa le asiguram resursele financiare, printre cele propuse a fi eliminate erau (...) bunastarea la pasare si porc si subventia la motorina.

Ministrul de atunci le-a mentinut in program, le-a mentinut prin negocieri directe cu echipa Fondului Monetar International si conditionand ca vom face toate eforturile ca in 2012 aceste masuri sa fie transferate pe PNDR”, a explicat Valeriu Tabara ziaristilor, la finalul discutiilor cu membrii comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor.

Ministrul a  mai precizat ca aceste subiecte au fost discutate in 2010 si cu seful statului. “Si primul-ministru si ministrul si toti, toti au avut un cuvant greu..., inclusiv am apelat si la domnia sa (n.r. Traian Basescu)  informandu-l asupra acestei chestiuni”, a subliniat ministrul, intrebat daca seful statului a fost informat despre aceasta problema.

In privinta subventiei la motorina, Valeriu Tabara a precizat  aceasta ramane la bugetul de stat. intrebat daca FMI este totusi de acord cu aceasta solutie, ministrul a precizat:  “Mai negociem, totul se negociaza”.

Programele pentru bunastarea pasarilor si porcinelor sunt ajutoare de stat
ce se acorda producatorilor agricoli daca in cadrul tehnologiei de crestere a animalelor aplica una sau mai multe din urmatoarele masuri: asigurarea unui spatiu cu minimum 10% mai mare decat cel obligatoriu prin normele UE, asigurarea unui anumit numar de ore de iluminare fie naturala, fie artificala, imbunatatirea parametrilor de microclimat precum temperatura, umiditate, precum si asigurarea unor conditii care asigura protectia animalelor si cresterea starii lor de sanatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#programe bunastare porc, #agricultura, #valeriu tabara, #fmi, #bani ue, #ajutoare stat , #stiri FMI