Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sulfina Barbu: De la 1 ianuarie 2011 putem discuta modificari de taxe

Sulfina Barbu: De la 1 ianuarie 2011 putem discuta modificari de taxe

Deputatul PDL Sulfina Barbu a afirmat ca Guvernul intentioneaza sa propuna o noua strategie fiscala de la 1 ianuarie 2011, iar pana la acea data cadrul fiscal si impozitele ramanand cele convenit cu Fondul Monetar International, informeaza NewsIn.

Barbu a aratat ca PDL doreste ca prevederile Codului Fiscal sa ramana nemodificate in cursul anului 2011, astfel incat este nevoie ca Executivul sa vina cu o noua strategie fiscala care sa fie pusa in practica de la 1 ianuarie 2011.

"Cand discutam de revenire al TVA-ul de 19%, trebuie sa vedem deciziile luate pentru anul 2011.


De la aceasta data trebuie sa stabilim, dupa o dezbatere publica, politica fiscala pe care dorim sa o punem in practica pentru ca, in cursul anului 2011, sa nu mai intervina niciun fel de modificari in Codul Fiscal", a declarat Sulfina Barbu dupa sedinta Biroului Permanent National al PDL de luni.


Pana cand noua viziune fiscala va fi aplicata concomitent cu aprobarea bugetului de stat pe 2011, cadrul fiscal va ramane cel convenit cu FMI.


"De la 1 ianuarie 2011 putem discuta de modificari de taxe.


Pana atunci mergem pe acest cadru pentru ca s-a convenit si cu FMI - stiti ca a fost aceasta presiune legata de intrunirea boardului FMI- si se merge pe aceasta masura, dar trebuie sa punem ordine in fiscalitate si asta ne-am propus sa avem pana la 1 septembrie: o viziune clara", a spus presedinta Organizatiei de Femei a PDL.


Pe de alta parte, o serie de masuri privind stimularea mediului economic urmeaza sa fie adoptate in septembrie.


"Sunt masuri care dorim sa fie adoptate de la 1 septembrie, cel tarziu 1 octombrie, dar Codul Fiscal in ansamblul lui revizuit, pe noua viziune si pe noua strategie fiscala coroborat si cu bugetul pe 2011 vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2011.


Nu stiu sa fac o departajare in acest moment, noi dorim ca cele care vin in ajutorul mediului de afaceri sa intre in vigoare de la 1 sau 15 septembrie", a spus Sulfina Barbu. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1405 ori
Citeste mai multe despresulfina barbu taxe tva