Sugestiile FMI pentru colectarea taxelor

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 17:31
1006 citiri
Sugestiile FMI pentru colectarea taxelor

O colectare mai eficienta a veniturilor presupune concentrarea eforturilor pe populatia si firmele mari platitori de taxe, astfel ca este necesara o mai buna informatizare pentru identificarea contribuabililor care nu sunt luati in evidenta, considera seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, precizeaza Mediafax.

"

Am avut o misiune tehnica din partea FMI acum cateva luni, care a analizat metode de a imbunatati colectarea taxelor.

In mare, principiul este ca daca vrei sa faci colectarea mai eficienta trebuie sa concentrezi colectarea unde sunt cei mai multi bani.

Asta inseamna ca iti concentrezi eforturile de administrare a taxelor pe indivizii care sunt cei mai mari platitori de taxe, dar si asupra companiilor care sunt cei mai mari platitori", a declarat Franks pentru Mediafax.

Intrebat ce masuri vor fi luate in privinta averilor mari, subiect mentionat de ctre oficialul FMI si in conferinta de presa, Franks a spus ca trebuie imbunatatit sistemul informatic pentru a identifica toti marii contribuabili.

"De exemplu, este o nevoie semnificativa de o informatizare a datelor in ceea ce priveste patitorii de taxe, astfel incat sa poti identifica cine sunt cei mai mari patitori de taxe, cine ar trebui sa fie cei mai mari platitori si nu sunt pe lista.

Cand ai un sistem decent de informatizare, poti monitoriza mai bine ceea ce se intampla", a spus Franks.

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#contribuabili, #taxe, #franks, #firme, #platitori , #stiri FMI