Strauss-Kahn: Turcia nu are nevoie de un acord de finantare cu FMI

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 11:57
1824 citiri

 

Directorul executiv al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat ca Turcia nu are nevoie, in prezent, de un acord de finantare cu institutia internationala, potrivit Newsin.

 

Guvernul turc negociaza cu FMI din luna mai a anului trecut, cand acordul anterior de finantare, in valoare de 10 miliarde de dolari, a luat sfarsit, conform Mediafax.

Investitorii din pietele locale au asteptat atent in aceasta perioada un nou acord, care sa ajute economia Turciei sa iasa cu bine din criza globala.

"Turcia este o economie aflata in prezent in curs de dezvoltare, dar va deveni curand o economie solida, cu o dezvoltare rapida.

Nu sunt indicii ca economia Turciei are nevoie de ajutor.

Daca Turcia va avea nevoie de ajutorul FMI in viitor, ne vom bucura sa furnizam acest sprijin", a declarat sambata Strauss-Kahn pentru presa turca de la Washington.

Afirmatiile sefului FMI ridica noi semne de intrebare cu privire la posibilitatea ca Ankara sa incheie un nou acord cu FMI.

Guvernul turc a prezentat, miercuri, un nou program economic pe termen mediu, salutat de reprezentantii Fondului.

Ministrul Economiei de la Ankara a revizuit miercuri prognoza de contractie economica a Turciei la 6%, de la estimarea anterioara de 3,6%.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#FMI, # guvern, # acord de finantare, #economie, # criza globala, #contractie economica , #stiri FMI