Strauss-Kahn: Grecia nu a cerut ajutorul FMI

Luni, 29 Martie 2010, ora 13:52
1324 citiri
Strauss-Kahn: Grecia nu a cerut ajutorul FMI

Grecia nu a cerut ajutorul FMI si nu exista niciun semn imediat ca ar avea nevoie de sprijin, a declarat luni, la Varsovia, directorul executiv al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn.

Sper ca strategia UE pentru Grecia sa mearga. Suntem pregatiti sa ajutam Grecia, la fel ca pe oricare alt membru, dar nu este evident in prezent ca ajutorul va fi absolut necesar", a afirmat oficialul FMI la scoala de business din Varsovia, in timpul unei vizite de o zi in capitala Poloniei, transmite Mediafax.

El a aratat anterior, intr-un discurs sustinut la aceeasi universitate, ca statele din zona euro trebuie sa-si imbunatateasca coordonarea economica pentru a evita dezechilibrele mari care se profileaza in sistem.

Criza financiara din ultimii doi ani a avut efecte negative severe in interiorul Uniunii Europene, insa s-ar putea dovedi un punct pozitiv de cotitura pentru blocul de 27 de tari, daca liderii iau masuri pentru rezolvarea problemelor si gasesc solutii comune.

"Una dintre lectiile crizei in Europa este ca o moneda unica fara suficienta coordonare a politicii economice poate conduce la dezechilibre uriase. In urma crizei, integrarea europeana trebuie accelerata, si nu incetinita (...)

Acum este momentul ca proiectele europene sa treaca la urmatorul nivel, un nivel superior", a spus Strauss-Kahn.

Liderii UE si FMI au convenit saptamana trecuta sa pregateasca un mecanism prin care sa poata acorda ajutoare de urgenta Greciei, daca va fi necesar.

Strauss-Kahn va sosi marti la Bucuresti pentru o vizita de o zi, in cursul careia va discuta cu presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu presedintii celor doua camere ale Parlamentului, se va adresa legislativului si va sustine un discurs la Academia de Studii Economice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#strauss, #kahn, #grecia, #fmi , #stiri FMI