Strauss-Kahn: Economia lumii va traversa un an foarte dificil

Joi, 19 Februarie 2009, ora 15:47
1753 citiri
Strauss-Kahn: Economia lumii va traversa un an foarte dificil

Economia mondiala va trece printr-o perioada grea anul acesta, iar guvernele si bancile centrale trebuie sa regandeasca modul in care actioneaza, a declarat joi seful Fondului Monetar International (FMI), adaugand ca la nivel global incepe sa se concretizeze o anumita cooperare, relateaza Reuters.

Dominique Strauss-Kahn a spus ca statisticile recente pentru economia mondiala contin indicii ca ultimele estimari ale Fondului, publicate luna trecuta si anticipand o crestere economica de 0,5% in 2009, sunt amenintate de riscuri. Strauss-Kahn declarase miercuri pentru publicatia franceza Les Echos ca estimarile ar putea fi revizuite aproape la zero.

Guvernele lumii ar trebui sa isi amelioreze cooperarea si sa reziste tentatiei de a actiona pe cont propriu si exista semnale ca aceasta cooperare incepe sa se intample, a mai declarat directorul Fondului, cu ocazia unei conferinte pe probleme de competitie. "Avem nevoie de o cooperare mai accentuata si consolidata.

Sincer, cred ca acest lucru incepe sa se intample, pentru ca sefii statelor si guvernelor sunt constienti de nevoia unor politici de cooperare", a spus Dominique Strauss-Kahn. Oficialul a reiterat ca in ultimele luni reprezentantii statelor au tins sa fie de acord la forumurile internationale ca este nevoie sa coopereze, dar au revenit acasa avand in minte constrangerile nationale in actiunile lor.

Tarile ar trebui sa incerce sa revigoreze creditarea, in caz contrar planurile de stimuli economici urmand a se confrunta cu mari obstacole in a fi eficiente, a declarat directorul Fondului, la sediul de la Paris al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE). Strauss-Kahn a cerut guvernelor sa revizuiasca toate chestiunile, de la supraveghere la guvernare si la modul de gestionare a politicii monetare. Politica monetara "ar trebui sa poata lua in considerare mai multe aspecte, si acumularea de riscuri lasate candva usor pe dinafara".

#cooperare, #economie, #fmi , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc