Stolojan: mandatul de negociere cu FMI va fi cunoscut la timpul potrivit

Luni, 26 Iulie 2010, ora 12:22
1120 citiri
Stolojan: mandatul de negociere cu FMI va fi cunoscut la timpul potrivit

Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, ca Romania va avea un mandat de negociere cu FMI, care "va fi aprobat" si care va fi facut public "la timpul potrivit", precizeaza Mediafax.

Theodor Stolojan a fost intrebat de ziaristi daca la intalnirea coalitiei s-a discutat despre mandatarea ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, de a negocia cu FMI reducerea cotei unice la 10% si cresterea TVA la 25%.

"Romania va avea un mandat de negociere si va fi aprobat acest mandat. Ce va contine vi se va spune la timpul potrivit", a raspuns Stolojan.

El a facut aceste precizari inainte de sedinta BPN al PDL.

Cotidianul "Evenimentul Zilei" scrie, luni, ca membrii coalitiei urmau sa discute, in sedinta din aceasta dimineata, despre mandatarea ministrului Finantelor de incepere a negocierilor cu expertii Fondului Monetar International (FMI) pentru reducerea cotei unice incepand de la 1 ianuarie 2011.

Conform unor surse citate de "Evenimentul Zilei", ar fi vizate reducerea cotei unice atat pe venituri, cat si pe profit, la 10%, concomitent cu majorarea TVA la 25%, in paralel cu noi impozite sau cresterea altor taxe.

Pe de alta parte, Camerele de comert judetene propun Guvernului reducerea cotei unice de impozitare, renuntarea la TVA de 24% si contractarea de noi imprumuturi externe, pentru stimularea reluarii cresterii economice.

#acord, #fmi, #masuri, #stolojan , #stiri FMI