Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul a platit un miliard pentru datoriile din sanatate

Statul a platit un miliard pentru datoriile din sanatate

Statul a platit un miliard de lei in contul datoriilor catre furnizorii privati din sanatate, iar in perioada urmatoare Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Sanatatii vor asigura si restul de bani pentru plata arieratelor din sanatate, a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

"Sunt doua conditii (pentru aprobarea urmatoarei transe - n.r.) plata arieratelor si aprobarea Legii pensiilor. Noi avem bani si am platit un miliard. Urmeaza ca Miniserul Fnantelor si Ministerul Sanatatii sa rezolve si diferenta. Suma exista", a spus Ialomitianu intr-o conferinta de presa.

La inceputul lunii septembrie, Ministerul Finantelor a aprobat deschideri de credite din bugetul Fondului national unic de asigurari de sanatate in valoare de un miliard de lei, din care 616,5 milioane lei pentru spitale si 383,5 milioane lei pentru plata medicamentelor.


La rectificarea bugetara aprobata la jumatatea lunii august, Ministerul Sanatatii a primit suma de 2,96 miliarde lei pentru Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.


Pentru spitale a fost acordata suma de 859.863 mii lei, din care se va efectua plata restantelor inregistrate peste termenul de scadenta si neachitate la data de 30 iunie 2010.


Restul sumei va acoperi plata medicamentelor cu si fara contributie personala, a serviciilor medicale si a dispozitivelor medicale.


Plata datoriilor catre sistemul sanitar este necesara pentru eliberarea urmatoarei transe din acordul cu FMI, de 914 milioane euro.


Seful misiunii de evaluare a FMI, Jeffrey Franks, a declarat la finele ultimei misiuni de evaluare ca board-ul FMI va aproba eliberarea urmatoarei transe de 914 milioane euro din acordul stand-by dupa ce autoritatile romane vor indeplini preconditiile stabilite, printre care si plata a 2 miliarde lei in contul arieratelor statului.


Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii, la finele lunii septembrie, eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 688 ori
Citeste mai multe desprearierate sistem sanitar transa fmi