Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Spania, somata sa-si intesifice reformele economice

Spania, somata sa-si intesifice reformele economice

FMI recomanda Spaniei sa-si intesifice eforturile de reformare a economiei, avand in vedere ca in Europa criza datoriilor suverane pune in pericol dezvoltarea multor tari, informeaza Mediafax.

 

Reformarea economiei este incompleta, iar riscurile sunt considerabile, potrivit FMI, care avertizeaza ca ritmul reformelor trebuie mentinut, pentru a sustine redresarea si reducerea ratei somajului, care se afla la un nivel inacceptabil de ridicat, de 21%.


Guvernul socialist spaniol aplica cele mai mari reduceri de cheltuieli din ultimele trei decenii, majoreaza varsta de pensionare si reduce costurile concedierilor.


Premierul Jose Luis Rodrigues Zapatero a modificat, pe 10 iunie, regulile referitoare la negocierea salariilor, in incercarea de a tempera cresterea costului imprumuturilor, determinata de temerile privind intrarea in incapacitate de plata a Greciei.


 


 


"Conditiile financiare se pot inrautati in continuare, reflectand ingrijorarea legata de riscurile suverane din zona euro. Acest fapt poate exercita presiuni asupra costurilor de finantare ale statului si bancilor", potrivit raportului.


FMI cere guvernului, care a aprobat doua revizuiri ale legislatiei muncii in ultimul an, sa faca schimbari mai profunde in vederea reducerii somajului, cel mai ridicat din Europa.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1198 ori