Spania, pregatita pentru noi masuri de austeritate

Joi, 12 August 2010, ora 23:08
1202 citiri
Spania, pregatita pentru noi masuri de austeritate

Guvernul spaniol a anuntat, joi, ca va lua noi masuri de austeritate pentru atingerea obiectivului de reducere a deficitului bugetar, daca situatia economica va evolua sub previziunile oficiale, care sunt mai optimiste decat cele ale FMI si Bancii Spaniei, potrivit Mediafax.

"Atingerea unui deficit bugetar de 6% din PIB in 2011 este un obiectiv care nu este conditionat de cadrul macroeconomic si va fi mentinut", a declarat secretarul de stat pentru Economie, Jose Manuel Campa, intr-o conferinta de presa.

Spania are ca obiectiv reducerea deficitului bugetar la 3% din PIB pana in 2013, in conditiile in care indicatorul a atins 11,2% din PIB in 2009. Guvernul de la Madrid a adoptat un plan drastic de austeritate, care reduce in principal bugetele ministerelor, salariile functionarilor si anumite ajutoare pentru someri sau parinti.

Ministrul Economiei, Elena Salgado, a declarat miercuri ca obiectivul reducerii deficitului ramane prioritatea guvernului. Guvernul prognozeaza pentru acest an o crestere economica de 0,3%, urmata de un avans de 1,3% in 2011.

Banca Spaniei se asteapta insa la o contractie de 0,4% in 2010 si o crestere de 0,8% anul viitor. FMI estimeaza o scadere a PIB de 0,4% in acest an si un avans de numai 0,6% in 2011. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spania, #masuri, #austeritate, #criza , #stiri FMI