Sindicatele: FMI distruge industria chimica prin liberalizarea pretului la gaze

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 11:46
1856 citiri
Sindicatele: FMI distruge industria chimica prin liberalizarea pretului la gaze

Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie acuza FMI, intr-un comunicat de presa, ca prin cererea de liberalizare a pretului gazelor naturale pe piata interna doreste distrugerea industriei chimice din Romania, precizeaza NewsIn.

"In acest context (al liberalizarii -n.r), intreprinderile din industria chimica se vor gasi in situatia sa-si opreasca productia, iar prima consecinta va fi disponibilizarea a mii de lucratori, lasand agricultura din Romania in situatia sa importe in intregime cantitatile necesare de ingrasaminte chimice si implicit creand o presiune suplimentara asupra nevoilor valutare, cu implicatii importante asupra cursului valutar", se arata in comunicatul de presa.

Sindicatele mai spun ca adoptarea masurilor solicitate de FMI "este de natura sa nasca reactii sociale", iar federatia va apara prin toate mijloacele legale interesele lucratorilor pe care ii reprezinta.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a facut, marti, precizarea, prin intermediul unui comunicat, ca nu exista nicio discutie oficiala in Guvern cu privire la liberalizarea preturilor la gaze naturale, propunerea apartinand doar Fondului Monetar International (FMI).

Potrivit documentului citat, in urmatoarele luni, ANRE va face o analiza a propunerii FMI si o va prezenta Guvernului, pentru a vedea in ce masura liberalizarea preturilor la gaze naturale este viabila.

#fmi, #industria chimica, #liberalizarea pretului gazelor naturale, #sindicate , #stiri FMI