Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sindicalistii vor o intalnire cu FMI

Sindicalistii vor o intalnire cu FMI

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a declarat ca spera sa aiba o intalnire cu reprezentantii Fondului Monetar International, dar ca, pana in prezent, nu i-a fost adresata nicio invitatie.

"Banuiesc ca, inainte de plecare, vor face o intalnire cu partenerii sociali", a spus Hossu, vineri seara.

El a adaugat ca are de gand sa le spuna reprezentantilor FMI ca sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca reducerile din fondurile de salarii sunt mai mari decat cele din fondurile pentru cheltuieli.

"In acelasi timp, trebuie sa se utilizeze o parte din banii publici pentru pastrarea locurilor de munca, pentru a avea o masa de contribuabili care sa sustina bugetul de stat", a adaugat Hossu.

Potrivit spuselor sale, ministrul Muncii, Mihai Seitan, a promis sa dea in lucru o evaluare a numarului persoanelor care ar trebui disponibilizate si a costurilor implicate de acest lucru.

De altfel, Seitan a declarat, vineri seara, referitor la grila de salarizare, ca aceasta va fi pregatita pana la vara.
"Suntem in curs de analiza. Comisia cu experti externi si interni trebuie sa scoata o grila pana in vara. Se pleaca de la ce exista deja", a spus Seitan.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1083 ori
Citeste mai multe despresindicalisti bugetari imprumut fmi