Serbia cere 120 milioane euro de la UE pentru a face fata crizei economice

Marti, 24 Martie 2009, ora 09:16
1111 citiri
Serbia cere 120 milioane euro de la UE pentru a face fata crizei economice

Serbia a cerut luni Comisiei Europene sa transforme 120 milioane euro din fondurile europene de preaderare in ajutor bugetar, pentru a permite guvernului sa finanteze o parte din planul pentru combaterea crizei economice, scrie AFP. 

"Acest ajutor ajutor s-ar incadra in planul pe care il discutam cu partenerii nostrii, Fondul Monetar International (FMI) si Banca Mondiala", a spus vicepremierul sarb Bozidar Djelici.

Comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, a spus ca aceasta cerinta va fi analizata de CE, banii putand contribui la mentinerea stabilitatii macroeconomice a tarii.

Serbia trebuie sa primeasca in 2009 circa 200 milioane euro in fonduri de preaderare. Guvernul de la Belgrad si FMI-ul au cazut de acord in ianuarie asupra unei linii de creditare de 410 milioane euro.

Insa guvernul a deschis noi discutii cu Fondul si ministrul sarb al economiei, Mladjan Dinkic, a spus recent ca FMI a propus Serbiei o line de creditare de 3 miliarde euro pe doi ani, pentru mentinerea stabilitatii economice si sprijinirea monedei nationale. 

#serbia, # ue, # criza, # fonduri, # ajutor, # fmi, # bm , #stiri FMI