Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Seitan: Tinta de deficit bugetar de 7,3% "in mod sigur" va fi depasita

Seitan: Tinta de deficit bugetar de 7,3% "in mod sigur" va fi depasita

Tinta de deficit bugetar de 7,3%, convenita cu FMI, "in mod sigur" va fi depasita pentru ca nu s-au aplicat la timp legile ce priveau reducerea cheltuielilor bugetare, a declarat joi secretarul de stat Mihai Seitan, potrivit NewsIn.

"Acum se fac calcule la Ministerul Finantelor si se incearca o pontentiala reducere a cheltuielilor", a spus Seitan.

Intrebat fiind daca tinta de deficit bugetar - de 7,3% din produsul intern brut (PIB) convenita pentru 2009 cu Fondul Monetar International (FMI) - va fi depasita, Seitan a raspuns ca "da, clar, pentru ca nu mai e timp sa se faca o reducere a cheltuielilor".

Mihai Seitan a explicat ca Romania s-ar fi incadrat intr-un deficit de 7,3% din PIB in acest an daca legile care ar fi dus la reducerea cheltuielilor ar fi fost aprobate in trimestrul III, astfel incat sa poata fi aplicate incepand cu trimestrul IV, si a mentionat ca "acum este prea tarziu pentru acest lucru".

"Chiar daca Curtea Constitutionala a decis in favoarea Legii privind reorganizarea agentiilor, acestea nu pot fi restructurate conform legii pentru ca era nevoie ca guvernul sa emita acte normative pentru restructurarea fiecarei agentii in parte", a explicat Seitan.

El a adaugat ca neaplicarea masurii privind concediul fara plata din luna octombrie va face ca reducerea cheltuielilor salariiale sa fie mai mica de 45% in ultimile luni ale anului, asa cum s-a dorit initial.

Dezechilibrul bugetului public a ajuns la finalul lunii septembrie la 5,14% din PIB, sub tinta convenita cu FMI pentru finalul trimestrului III, de 5,4% din PIB.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1140 ori
Citeste mai multe desprecheltuieli deficit seitan