Seitan: Nu pot fi multe modificari in scrisoarea FMI, ne incadram intr-o situatie financiara data

Marti, 25 Mai 2010, ora 16:36
1082 citiri
Seitan: Nu pot fi multe modificari in scrisoarea FMI, ne incadram intr-o situatie financiara data

Ministrul Muncii Mihai Seitan a declarat marti ca textul scrisorii catre FMI nu poate suferi "foarte multe" modificari deoarece Guvernul trebuie sa se incadreze intr-o situatie financiara data, informeaza NewsIn.

"Principial, nu! Nu foarte multe modificari pot fi facute pentru ca, pana la urma, totul trebuie incadrat intr-o situatie financiara data. Nu ai de unde sa aduni bani mai multi si sa ii aduci in sistem", a declarat Seitan, intrebat daca sunt sanse ca masurile deja convenite cu FMI, cuprinse in scrisoarea suplimentara, sa fie modificate.

Reprezentanti ai Executivului au declarat marti, pentru NewsIn, ca in scrisoarea catre Fondul Monetar vor fi incluse ?i masuri de combatere a "evaziunii pe piata muncii", nu doar a evaziunii fiscale, aceasta fiind una dintre modificarile ce vor fi aduse textului.

Reprezentantii Guvernului au avut mai multe runde de negocieri cu sindicatele ?i cu patronatele in ultimele saptamani, pe tema masurilor convenite cu FMI.

Textul scrisorii urmeaza sa fie aprobat miercuri de Guvern, urmand ca Executivul sa i?i asume raspunderea in Parlament, la inceputul saptamanii viitoare, pe un proiect de Lege care va cuprinde masurile convenite cu institutiile financiare internationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#raspundere fmi scrisoare modificari situatie financiara seitan , #stiri FMI