Seitan: De anul viitor exista posibilitatea ca alocatiile sa creasca, nu vor fi diminuate

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 09:43
1433 citiri
Seitan: De anul viitor exista posibilitatea ca alocatiile sa creasca, nu vor fi diminuate

Ministrul Muncii, Mihai Seitan a declarat, marti, dupa o intalnire cu senatorii PDL, ca de anul viitor exista posibilitatea ca alocatia pentru copii sa creasca, iar pentru familiile cu venituri mici sa se acorde un ajutor suplimentar, el precizand ca in niciun caz aceste sume nu vor scadea. 

Intrebat daca parlamentarii PDL l-au intrebat despre afirmatia recent facuta privind eliminarea alocatiilor pentru familiile cu venituri foarte mari, Seitan a precizat ca "nu este nicio problema cu alocatiile si ca este o intelegere gresita, pentru ca s-a discutat ceea ce prevede programul de guvernare in prezent, si anume ca alocatia urmeaza sa fie revazuta si sa creasca", precizeaza Mediafax.

El a aratat ca se cauta solutii pentru a acorda sume mai mari pentru copiii ai caror familii au venituri mai mici.

"Asta nu inseamna ca se ridica alocatia cuiva sau nu se plateste ci se gaseste o solutie sa alocam o suma mai mare, pe langa alocatie, suplimentar, pentru cei cu venituri mici. In niciun caz nu va scadea, ba va creste posibil, dar nu anul acesta pentru ca prestatiile sociale, pensiile si salariile nu au posibilitatea sa fie crescute datorita restrictiilor bugetare", a mai spus ministrul Muncii.

Seitan a mai declarat ca a avut o discutie cu grupul parlamentar PDL din Senat despre ceea ce Executivul face in prezent in domeniul muncii si protectiei sociale, descriind modalitatile in care incearca sa sustina in Parlament proiectul legii pensiilor unitare.

El a afirmat ca a participat la discutiile din comisia de munca din Senat, in urma carora au fost epuizate primele doua capitole ale legii.

Potrivit lui Seitan, exista un termen acordat de Senat, de urgenta, ca intr-o luna de la momentul acordarii termenului legea unitara a pensiilor sa fie adoptata de aceasta camera legislativa, urmand a se duce la Camera Deputatilor, unde va intra tot in procedura de urgenta.

Despre situatia actuala a sistemului de pensii, Mihai Seitan a spus ca anul acesta nu sunt probleme, intrucat exista fondurile necesare, in urma obtinrii de catre Guvern a cotelor de imprumut de la FMI, pana in 15 martie urmand a primi si banii de la Uniunea Europeana, un miliard de euro.

El a explicat ca daca exista o lipsa in banii de pensii lunari, aceasta va fi acoperita din fondurile primite de la FMI si UE, care au mers la deficitul bugetar consolidat.

 

#alocatii, # pensii, # crestere, # seitan , #stiri FMI