Sectorul european de constructii a scazut cu 3%, in 2008

Luni, 23 Martie 2009, ora 14:15
1130 citiri
Sectorul european de constructii a scazut cu 3%, in 2008

Sectorul de constructii la nivelul Uniunii Europene a scazut cu trei procente in 2008, pentru prima data dupa multi ani, din cauza declinului imobiliar, a declarat, luni, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor din Constructii (ARACO), Laurentiu Plosceanu.

Liderul sindical a precizat, inainte de a intra la discutiile cu reprezentantii FMI, ca nu vede necesar un imprumut extern atat timp cat Banca Nationala a Romaniei (BNR) poate face fata unei eventuale presiuni asupra cursului de schimb prin rezervele deja existente.

Intalnirea dintre reprezentantii fondului monetar cu sindicalistii de la Cartel Alfa si Blocul National Sindical (BNS) a fost solicitata de BNS si a inceput in jurul orei 12.

"Vrem sa explicam FMI de ce ne-am declarat impotriva unui acord de tip stand-by
, ne temem ca pachetul de conditionalitati cerut de Fond poate face ca politicile negociate cu Guvernul la inceput de an sa nu mai poata fi finantate", a spus Dandea.

Totodata, el a mai spus ca imprumutul, "complementat de anumite politici din sectorul bancar, poate duce la scurgerea sa catre sectorul privat, romanii alegandu-se doar cu plata inapoi a acestor bani in urmatorii ani".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#FMI, #BNR, #imprumut, #sector, #constructii , #stiri FMI