Sase ca Romania sa traga banii de la FMI, sub 10%

Luni, 09 Mai 2011, ora 15:03
1042 citiri
Sase ca Romania sa traga banii de la FMI, sub 10%

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, a declarat ca semnalele sunt ca Romania sa nu traga in acest an transele de la Fond si ca probabilitatea de a se intampla acest lucru este destul de redusa, cel mai probabil sub 10%, conform NewsIn.

"Ca parte a unui exercitiu pe care l-am facut in urma cu circa doua luni, ni s-a solicitat sa analizam in ce scenariu Guvernul ar putea sa traga bani. Acest lucru nu inseamna ca este un scenariu care are o probabilitate foarte mare. Daca ar fi asa, board-ul nu ne-ar fi permis sa avem un astfel de program (preventiv - n.r.), ci unul obisnuit", a spus Franks.

El a declarat ca probabilitatea de a accesa banii de la FMI este redusa.

"Semnalele sunt ca aceasta tara nu traga aceste transe. Care este probabilitatea nu stiu, as spune mult sub 25%, probabil sub 10%", a spus Franks.

Boardul FMI a aprobat in luna martie raportul privind ultima evaluare a acordului stand-by cu Romania, precum si solicitarea tarii noastre de a incheia un nou acord cu Fondul, de tip preventiv, in valoare de circa 3,5 miliarde euro.

Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu, declara recent ca Romania nu se va imprumuta de la creditorii externi in cadrul acordului de tip preventiv incheiat cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

"Romania se poate finanta singura, nu mai are nevoie de bani de la Fond sau de la Banca Mondiala", a spus Tanasescu.

#fmi, #franks, #guvernul romaniei, #bani europeni , #stiri FMI