Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salariilor bugetarilor ar putea creste usor (FMI)

Salariilor bugetarilor ar putea creste usor (FMI)

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat luni ca in lunile care urmeaza ar putea exista spatiu pentru o recuperare modesta a salariilor din sectorul public, pe fondul reducerii numarului de bugetari si a mentinerii cheltuielilor curente sub un control strans.

"Veniturile fiscale sunt in concordanta cu nivelurile anticipate, in timp ce cheltuielile curente au fost mentinute sub un control strans, mai ales datorita eforturilor continue de rationalizare a numarului de angajati din sectorul public. Aceste eforturi ar putea crea spatiu pentru o modesta recuperare a salariilor din sectorul public in lunile ce urmeaza", a spus Franks.

Potrivit acestuia, ajustarea fiscala a creat baza pentru stabilitatea si cresterea economica de viitor.

"Suntem in continuare foarte impresionati de determinarea pe care o arata autoritatile in realizarea ajustarii necesare in circumstante economice si sociale dificile.

Ajustarea fiscala a creat baza pentru stabilitatea si cresterea economica de viitor.


De acum incolo, va fi important sa se asigure continuarea disciplinei fiscale, mai ales intr-o perioada in care perioada financiara este marcata de incertitudini, cand riscurile de contagiune sunt tot mai mari.


In acest sens, mentinerea angajamentului de a reduce in continuare deficitul fiscal in 2012 pana la sub 3% din PIB este cruciala", a precizat seful misiunii FMI.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1270 ori