Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salariile bugetarilor ar putea creste cu 14% in 2011

Salariile bugetarilor ar putea creste cu 14% in 2011

In cadrul discutiilor sindicatelor cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor, acestia din urma au afirmat ca FMI ar fi recomandat o crestere cu 14% a salariilor bugetarilor in 2011, concomitent cu eliminarea celui de-al treisprezecelea salariu si a primelor de vacanta, precizeaza NewsIn.

Conform unor surse sindicale citate de Realitatea, Fondul Monetar International ar fi recomandat autoritatilor romane sa creasca salariile tuturor bugetarilor cu acelasi procent, de 14%.

In schimb, FMI cere Guvernului de la Bucuresti sa nu acorde cel de-al treisprezecelea salariu pentru angajatii din sectorul public.


In ceea ce priveste politica de angajari, Fondul agreaza varianta ca pentru fiecare sapte angajati plecati din sistem, indiferent de modalitate, sa se faca o singura angajare.


Conform acelorasi surse, salariul minim pe economie urmeaza sa fie stabilit la 640 de lei, in timp ce salariul minim in sectorul public va fi mai mic cu 40 de lei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1164 ori
Citeste mai multe despresalarii bugetari guvern