Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sacrificii uriase pentru banii FMI

Sacrificii uriase pentru banii FMI

Pentru a avea acces la imprumutul extern, fondurile alocate unor sectoare "strategice" in perioada de criza, precum agricultura sau transporturile, au fost diminuate simtitor.

Guvernul taie din costuri pe aproape toate palierele, pentru a se incadra cu cheltuielile in conditiile impuse de Fondul Monetar International (FMI), pentru acordarea Romaniei a unui imprumut in valoare de 19,95 miliarde de euro.

Astfel, toate ministerele, cu exceptia celui al Muncii, se vad cu vistieria "usurata" de rectificarea bugetara facuta de executiv.

Cele mai mari sume au fost taiate de la Agricultura (-2 miliarde de lei), Aparare (-696 de milioane de lei) si de la Administratie si Interne (-427 milioane de lei).

Pe de alta parte, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a primit fonduri suplimentare ce se ridica la 1,3 miliarde de lei. Totodata, peste 38 miliarde lei - reprezentand 7% din produsul intern brut (PIB) - vor fi alocate in continuare pentru investitii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1521 ori
Citeste mai multe desprefmi imprumut rectificare bugetara