Rusia va pleda la summitul G20 pentru fonduri anticriza regionale

Luni, 21 Iunie 2010, ora 16:03
971 citiri
Rusia va pleda la summitul G20 pentru fonduri anticriza regionale

Moscova va pleda la summitul G20 care va avea loc saptamana aceasta la Toronto pentru fonduri anticriza regionale, a anuntat luni consilierul presedintelui rus, Arkadi Dvorkovici, citat de RIA Novosti, transmite NewsIn.

"In ceea ce priveste summitul G20, unele dintre initiativele noastre au fost puse deja in practica. Am propus in special crearea de fonduri anticriza regionale, complementare Fondului Monetar International (FMI)", a declarat consilierul prezidential, intrebat despre initiativele ruse in vederea summiturilor G8 si G20.

Dvorkovici a precizat ca un astfel de fond a fost infiintat deja in Europa, in cadrul Comunitatii economice eurasiatice (CEEA - Rusia, Belarus, Kazahstan, Tadjikistan si Kirgizstan).

Potrivit lui, partea rusa a apreciat ca este necesara continuarea discutiilor privind reforma sistemului monetar international, vizand crearea de noi devize de rezerva.

"O astfel de discutie este purtata deja peste tot, in special in cadrul FMI. Aceasta tema a fost abordata la Forumul economic de la Sankt Petersburg", a adaugat el.

Summitul G8 va avea loc la Huntsville (Canada) in perioada 25-26 iunie, iar summitul G20 va avea loc la Toronto in 26 - 27 iunie.

#rusia, #anticriza, #g20 , #stiri FMI