Rusia va aloca FMI cel putin 10 mld. de dolari, insa pune conditii

Marti, 19 Iunie 2012, ora 14:31
1235 citiri
Rusia va aloca FMI cel putin 10 mld. de dolari, insa pune conditii

Rusia va aloca Fondului Monetar International (FMI) cel putin zece miliarde de dolari cu conditia ca Moscova sa poata influenta modul in care vor fi cheltuite aceste fonduri, a specificat marti Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin.

Declaratia lui Dmitri Peskov a fost facuta dupa o reuniune a grupului tarilor BRIC (Brazilia, India, Rusia si China) in marja summit-ului G20 de la Los Cabos (Mexic).

Potrivit acestuia, cifra avansata a fost confirmata de insusi liderul rus. Referindu-se la cresterea capacitatii de finantare a FMI, Peskov a rezumat pozitia Rusiei cu privire la aceasta problema: cresterea volumului de lichiditati, alocate intr-o situatie de criza, elimina doar "simptomele bolii", dar nu rezolva nimic la nivel sistemic.

"Alocand fondurile respective, Rusia spera sa aiba posibilitatea sa influenteze modul in care acestea sunt cheltuite", a subliniat purtatorul de cuvant al presedintelui rus, mentionand ca liderii tarilor BRIC si-au exprimat ingrijorarea cu privire la situatia din zona euro, care ar putea afecta starea economiei globale.

Potrivit AFP, India a promis si ea o contributie egala cu cea a Rusiei, de zece miliarde de dolari, pentru a creste resursele FMI.

Statele membre BRIC, dupa cum subliniaza la randul sau portalul economic RBC, si-au exprimat disponibilitatea de a aloca fonduri suplimentare FMI, sub rezerva aplicarii unei reforme a sistemului de administratie al Fondului si cu conditia unei mentineri a controlului asupra cheltuielilor FMI. Intr-o declaratie comuna, tarile BRIC se pronunta in sprijinul cresterii resurselor FMI cu 430 miliarde de dolari. Cea mai importanta cotizatie revine insa zonei euro, care urmeaza sa contribuie la resursele FMI cu 150 miliarde de euro.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Rusia FMI, #alocare resurse FMI, #Rusia alocare fonduri FMI, #suplimentare fonduri FMI , #stiri FMI