Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania ar putea primi a doua transa BM pana la sfarsitul anului

Romania ar putea primi a doua transa BM pana la sfarsitul anului

Al doilea imprumut de la Banca Mondiala pentru politici de dezvoltare, in valoare de 360 milioane euro, ar putea fi aprobat pana la finele anului 2009, iar cel de-al treilea, de 340 milioane euro, in primul semestru din 2010, ambele sume urmand sa fie virate Romaniei anul viitor. 

"In cadrul pachetului de finantare externa, cele trei imprumuturi de la Banca Mondiala (BM), in valoare totala de 1 miliard Euro, sunt atasate unui pachet de reforme in domeniul sectorului public, inclusiv educatie si sanatate, reforme in domeniul protectiei sociale si in sectorul financiar", se arata intr-un comunicat publicat, joi, de Ministerului Finantelor Publice (MFP) si preluat de Mediafax.

Potrivit raportului FMI privind prima revizuire a acordului stand-by, urmatoarele doua imprumuturi pentru politici de dezvoltare convenite cu Banca Mondiala, in suma de 700 de milioane euro, sunt programate sa intre in contul Ministerului Finantelor anul viitor.

Primul imprumut de 300 de milioane de euro de la Banca Mondiala, aprobat la mijlocul lunii iulie de Consiliul Director al Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), a intrat miercuri in contul Ministerului Finantelor.

"Incepand cu data de 21 octombrie 2009, Trezoreria Statului poate utiliza primul imprumut de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), in valoare de 300 milioane euro", mentioneaza comunicatul.

Potrivit Finantelor, durata imprumutului este de 14 ani si va fi rambursat intr-o singura transa la expirarea termenului. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1069 ori
Citeste mai multe despreimprumut banca mondiala euro