Romania ar putea primi 400 mil euro de la Banca Mondiala

Luni, 09 Mai 2011, ora 11:44
1044 citiri
Romania ar putea primi 400 mil euro de la Banca Mondiala

Romania ar putea primi 400 de milioane de euro de la Banca Mondiala (BM), printr-un imprumut acordat in luna septembrie, a declarat pentru Bloomberg Catalin Pauna, economistul-sef al Biroului din Romania al BM, anunta Mediafax.

"Plata depinde de aprobarea in Parlament a legii privind coplata in sistemul de sanatate, de progresul Guvernului in implementarea legii salarizarii unitare si de aprobarea reformelor referitoare la cheltuielile publice pentru urmatorii trei ani", a afirmat Pauna.

Romania a incheiat la sfarsitul lunii martie cu FMI un nou acord de tip preventiv, pentru doi ani, cu o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are Romania la institutia financiara internationala.

Acordul va fi insotit de un sprijin preventiv de 1,5 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la BM.

De asemenea, Romania a semnat in primavara anului 2009 un acord stand-by cu FMI, care a facut parte dintr-un pachet de asistenta financiara de aproximativ 20 de miliarde de euro cu Fondul, UE, BM si alte institutii financiare internationale. Programul s-a incheiat in luna martie a acestui an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca mondiala, #romania, #imprumut romania banca mondiala, #imprumut milioane romania , #stiri FMI