Rezervele internationale ale Ungariei, la un maxim istoric

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 10:50
1678 citiri
Rezervele internationale ale Ungariei, la un maxim istoric

Rezervele internationale ale Ungariei au crescut cu 2,985 miliarde euro in martie, pana la un nou record istoric de 27,89 miliarde euro, ca efect al primirii celei de-a doua transe din banii de la FMI, arata datele preliminare publicate marti de banca centrala, citate de portalul financiar Porfolio.

Rezervele valutare internationale au crescut cu 2,989 miliarde euro, in timp ce alte active de rezerva au crescut cu 14,1 milioane euro in martie.

Rezervele internationale ale Ungariei au crescut cu 3,85 miliarde euro fata de sfarsitul anului trecut si cu 10,1 miliarde euro comparativ cu octombrie 2008.

Nivelul de la sfarsitul lui martie este cel mai inalt atins vreodata de rezervele internationale ale Ungariei si poate fi pus pe seama facilitatii de credit a FMI puse la dispzitia Ungariei in toamna anului trecut, sau mai precis pe seama partii neutilizate inca si care se afla in depozite la banca centrala ungara.

In 25 martie, consiliul director al Fondului Monetar International a aprobat acordarea celei dea doua transe, de 2,5 miliarde euro, a imprumutului obtinut in noiembrie de Ungaria, considerand ca tara a indeplinit conditiile fixate.

Data fiind cresterea substantiala a rezervelor din martie, ca efect al tragerii celei de-a dua transe din pachetul de finantare de la FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, este neclar daca banca centrala a Ungariei a intervenit pe piata valutara pentru a sustine forintul si daca da, ce sume a injectat in piata, comenteaza Portfolio.

#Ungaria, #FMI, #CE, #rezerve, #banca, #mondiala, #forint , #stiri FMI