Reuniunea FMI din 2012 ar putea avea loc in Japonia

Vineri, 20 Mai 2011, ora 13:05
1169 citiri
Reuniunea FMI din 2012 ar putea avea loc in Japonia

Guvernul Japoniei va propune organizarea reuniunilor anuale ale Fondului Monetar International (FMI) si Bancii Mondiale (BM) la Tokyo anul viitor, ca dovada de sprijin pentru eforturile tarii de a se recupera dupa cutremurul si valul tsunami catastrofal din luna martie, transmite Reuters.

Propunerea are sprijin informal din partea mai multor tari si ar marca prima gazduire a reuniunilor anuale ale FMI si BM in Japonia din ultimii 48 de ani, a declarat vineri ministrul japonez al Finantelor, Yoshihiko Noda.

"Vrem sa gazduim aceasta reuniune pentru a demonstra ca Japonia si zonele afectate de dezastru se recupereaza. Va fi de asemenea o sansa de a prezenta Asia ca pe un motor de crestere in economia globala", a aratat el.

Aproape toate reuniunile ar urma sa fie organizate la Tokyo, insa este posibil ca unii delegati sa viziteze alte zone ale coastei de nord-est a Japoniei, care au fost lovite de catastrofa naturala din martie, a continuat oficialul.

Un cutremur cu magnitudinea de noua grade si un val tsunami inalt de peste zece metri au lovit pe 11 martie coasta de nord-est a Japoniei, lasand in urma peste 24.000 de morti si disparuti si declansand topirea partiala a reactoarelor unei centrale nucleare, cea mai grava criza de acest fel din ultimii 25 de ani.

Guvernul de la Tokyo estimeaza ca pagubele materiale ar putea depasi 300 de miliarde de dolari, de departe cel mai costisitor dezastru natural din istoria lumii.

Parlamentul japonez a aprobat recent un buget de urgenta de 50 de miliarde de dolari pentru a degaja zonele afectate si pentru a furniza sinistratilor locuinte temporare. Noda a aratat ca guvernul ar putea propune un nou pachet de cheltuieli pentru a acoperi eventuale scapari ale bugetului de urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#reuniune fmi, #japonia, #banca mondiala, #reuniunea banca mondiala japonia, #reuniune banca mondiala, #reuniune fmi japonia, #fmi , #stiri FMI