Rectificarea bugetara va avea loc dupa discutiile cu FMI

Sambata, 27 Martie 2010, ora 19:25
1038 citiri
Rectificarea bugetara va avea loc dupa discutiile cu FMI

Guvernul va efectua prima rectificare a bugetului pentru acest an spre sfarsitul primului semestru, in lunile mai-iunie, dupa discutiile cu misiunea FMI programata pentru finele lunii aprilie, revizuire care va reaseza bugetele institutiilor publice in raport cu alocarile consumate pana la acea data.

"Guvernul asteapta misiunea FMI pentru a discuta parametrii bugetului, iar o rectificare bugetara nu va avea loc mai devreme de luna mai, poate chiar in luna iunie", au declarat, sambata, agentiei MEDIAFAX, surse oficiale.

O noua misiune a FMI se va intoarce in Romania la finele lunii aprilie-inceputul lunii mai, pentru a evalua criteriile indeplinite de Romania in primul trimestru.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.

Bugetul general consolidat a inregistrat in primele doua luni din acest an un deficit estimat la 5,8 miliarde de lei, reprezentand 1,1% din PIB, in conditiile cresterii cheltuielilor cu 5,8% comparativ cu perioada similara a anului trecut si scaderii veniturilor cu 3%.

In urma cu doua saptamani, ministrul Finantelor anuntat ca veniturile bugetare de pe primele doua luni s-au pastrat usor sub nivelul programat, dar aprecia ca, din luna martie, incasarile vor atinge pragul propus. Bugetul pentru 2010 prevede o tinta de deficit bugetar de 5,9% din PIB. 

#bugetara, #discutii, #fmi, #rectificare , #stiri FMI