"Recesiunea in W nu trebuie exclusa"

Luni, 05 Aprilie 2010, ora 23:56
1605 citiri
"Recesiunea in W nu trebuie exclusa"

Economia mondiala nu a iesit inca din criza, a declarat duminica directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, care a subliniat ca revenirea care se observa in economia mondiala se datoreaza sprijinului public, nu cererii private, potrivit Les Echos.

Strauss-Kahn a precizat ca deocamdata cererea privata nu este suficient de puternica pentru a consemna sfarsitul recesiunii pe care o traverseaza economia globala.

"Observam o revenire a cresterii aproape peste tot, insa cifrele sunt legate cel mai adesea de suportul statelor, in timp ce cererea privata se mentina scazuta si insuficienta. Redresarea a aparut mai devreme decat ne asteptam, insa nu am iesit inca din criza. Trebuie sa ramanem prudenti", a explicat seful FMI.

Strauss-Kahn a mai spus ca o recesiune in "W" - recesiune urmata de o revenire usoara si apoi de o noua recesiune - nu trebuie exclusa, insa FMI nu estimeaza un asemenea scenariu.

Totodata, oficialul FMI a refuzat sa comenteze datele publicate duminica de presa italiana, referitoare la imbunatatirea de catre FMI a estimarilor privind cresterea economica mondiala.

Potrivit acestora, FMI si-a imbunatatit perspectivele privind cresterea economica mondiala din acest an de la 3,9% la 4,1%, iar cresterea economica a SUA ar putea atinge 3% in acest an, in loc de 2,7%, cat indica previziunea anterioara din ianuarie. 

#fmi, #strauss-kahn, #recesiune, #w , #stiri FMI