Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ratificarea scrisorii cu FMI, respinsa de Comisia de buget a Senatului

Ratificarea scrisorii cu FMI, respinsa de Comisia de buget a Senatului

Comisia de buget-finante din Senat a respins marti, cu cinci voturi la patru, proiectul de lege privind ratificarea scrisorii de intentie si a Acordului stand-by cu Fondul Monetar International, opozitia fiind majoritara in sedinta, informeaza NewsIn.

Vicepresedintele comisiei, Marius Sorin Bota (PSD), a declarat la finalul lucrarilor ca social-democratii se opun masurilor luate de Guvern in urma angajamentelor fata de FMI, in principal cea privind marirea TVA.

"In mod normal, daca plenul Senatului va respinge acest proiect de lege, Guvernul ar trebui sa revina asupra masurilor respective", a spus Bota.

Pe de alta parte, presedintele Comisiei, Ovidiu Marian (PDL), a sustinut ca nu exista riscuri daca ratificarea a fost respinsa in comisie.

"Proiectul nu va cadea. Nu putem face astfel de scenarii. La Camera Deputaþilor avem suficiente voturi ca sa fie adoptat - chiar daca, sa presupunem - dar nu cred ca se va intampla asa ceva - Senatul il va respinge", a declarat Ovidiu Marian.

Cu toate acestea, Marian se afla in eroare, Senatul fiind Camera decizionala asupra proiectului, astfel incat, daca acesta este respins si de plen, decizia va fi finala.

Scrisorea de intentie in privinta careia Senatul a fost sesizat a fost semnata de autoritatile romane la Bucuresti, la 16 iunie 2010 si actualizata prin scrisoarea suplimentara de intentie, semnata la Bucuresti, la 29 iunie 2010, aprobate prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar International din 2 iulie 2010.

Ea vine si sa modifice Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.99/2009 privind ratificarea Aranjamentului stand-by dintre Romania si Fondul Monetar International, convenit prin Scrisoarea de intentie transmisa de autoritatile romane, semnata la Bucuresti la 24 aprilie 2009, si prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar International din 4 mai 2009, precum si a Scrisorii suplimentare de intentie, semnata de autoritatile romane la data de 8 septembrie 2009 si aprobata prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar International din 21 septembrie 2009.

Potrivit site-ului Senatului, scrisoarea a fost ratificata de Camera Deputatilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1109 ori
Citeste mai multe desprefmi scrisoare intentie respingere senat