Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Puterea si opozitia isi dau mana pentru a salva Tractorul

Puterea si opozitia isi dau mana pentru a salva Tractorul
Salvarea intreprinderii Tractorul UTB SA i-a facut pe parlamentarii de Brasov sa uite ca apartin puterii sau opozitiei si sa promita ca vor face tot ce va tine de ei pentru a impiedica falimentul societatii.
Umar la umar, parlamentarii PSD, PD si PNL de Brasov se vor deplasa, in aceasta saptamana, la Bucuresti, pentru a solicita ajutorul premierului Calin Popescu Tariceanu. Aceasta este o promisiune pe care au obtinut-o sindicatele de la reprezentantii celor trei partide, in urma unui strigat disperat de ajutor. "Tractorul este intr-o situatie critica. Am format o echipa din parlamentari, conducerea societatii si sindicalisti, si vom prezenta guvernului si premierului situatia uzinei. Credem ca aceasta are perspective. Solutiile pe termen scurt ar fi acordarea unui credit de 80 miliarde de lei, din care sa-si plateasca utilitatile, continuarea programului de subventionare a tractoarelor prin acordarea a inca 150 miliarde de lei pentru acest program", a spus deputatul PD Dumitru Puchianu.

Intarzierea negocierilor de privatizare a uzinei brasovene cu indienii de la Mahindra&Mahindra a adus societatea brasoveana la un pas de a-si inchide portile. Fara ajutor guvernamental, uzina brasoveana s-ar putea inchide la 1 noiembrie, cand ar putea ramane fara gaz si electricitate din cauza datoriilor de 80 miliarde de lei vechi, pe care le are catre Distrigaz si Electrica. Deputatul Dumitru Puchianu considera ca este necesar ca premierul sa dea AVAS un termen de 15 zile in care sa incheie negocierile cu Mahindra&Mahindra. "Ori sa se privatizeze in 15 zile, ori sa se restructureze. Nu putem astepta pana la 31 decembrie, cand expira termenul impus de FMI pentru privatizare, si sa ne trezim ca trebuie sa lichidam uzina. Daca se trece la restructurare prin divizarea uzinei, credem ca societatea poate fi salvata. Problemele privatizarii uzinei sunt cauzate in special de echipa slaba de negociere de la AVAS, care se pare ca nu are interes sa vanda uzina si sa ramana astfel fara obiectul muncii", a declarat Dumitru Puchianu.

CurentulTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 749 ori