Proteste de amploare fata de masurile de austeritate ale guvernului grec

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 23:27
1436 citiri
Proteste de amploare fata de masurile de austeritate ale guvernului grec

Mii de persoane s-au adunat sambata seara la Salonic, pentru a protesta fata de masurile de austeritate, intr-un moment in care premierul Giorgios Papandreou se pregateste pentru un discurs privind prioritatile economice pentru 2011, potrivit Mediafax.

Manifestantii s-au adunat la apelul principalelor centrale sindicale si partide de stanga, purtand banderole pe care scrie "Capitalismul trebuie sa plateasca pentru criza" sau "Nationalizarea bancilor".

Circulatia a fost interzisa pe strazile din centrul orasului, pentru a elibera traseul pentru cinci coloane diferite de manifestanti, care se indreapta catre parcul unde se afla Targul international din Salonic, unde Papandreou urmeaza sa-si sustina discursul la ora locala 20.00.

Politia elena a anuntat ca in oras se afla mai mult de 4.000 de membri ai fortelor de ordine, majoritatea fiind mobilizati in incinta parcului, care urmeaza sa fie inaugurat de premierul grec.

Sambata dimineata, cateva sute de transportatori au demonstrat la Salonic, dupa ce au decis sa declanseze luni o greva pe termen nelimitat, pentru a protesta fata de planurile de liberalizare a sectorului lor de activitate.

Premierul grec urmeaza sa sustina, in discursul de sambata seara, programul de austeritate al guvernului, dupa ce vineri Grecia a obtinut o a doua transa dintr-un imprumut de la FMI. 

#proteste, #salonic, #grecia, #austeritate , #stiri FMI