Primul ministru leton considera dificile conditiile impuse de FMI pentru acordarea de noi finantari

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 11:20
882 citiri
Primul ministru leton considera dificile conditiile impuse de FMI pentru acordarea de noi finantari

Fondul Monetar International (FMI) a impus o serie de noi conditii Letonie, pentru acordarea de noi imprumuturi, care sunt dificil de indeplinit, a declarat miercuri primul ministru leton, Valdis Dombrovskis, citat de Reuters, preluat de NewsIn.

Letonia a primit deja aprobarea din partea Uniunii Europene (UE) pentru a primi o suma suplimentara de 1,2 miliarde euro, insa FMI nu a aprobat inca acordarea unei transe de 200 milioane euro, pe care a amanat-o inca de anul trecut.

Aceste imprumuturi fac parte dintr-un pachet de 7,5 miliarde euro, al carui scop a fost salvarea economiei letone.

"Discutiile cu creditorii sunt dificile iar conditiile impuse de FMI sunt destul de dure", a declarat primul ministru leton, la postul public de radio.

Acesta a refuzat insa sa ofere detalii legate de conditiile impuse de Fond. Dombrovskis a precizat ca Letonia detine momentan fonduri suficiente si s-ar putea descurca fara fondurile FMI, insa are nevoie de sustinerea Fondului pentru aplicarea intregului program de revenire economica.

Letonia este dependenta de imprumuturi externe pentru a-si finanta deficitul bugetar si pana in acest moment a evitat luarea unor masuri prea dure pentru a castiga increderea creditorilor straini.

Guvernul leton a decis reducerea bugetului cu 500 milioane lati, precizand ca va lua astfel de masuri si in urmatorii doi ani. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI, # finantare, # Letonia, # imprumut, # deficit , #stiri FMI