Prima de risc pentru datoria Greciei s-a redus

Vineri, 26 Martie 2010, ora 14:15
933 citiri
Prima de risc pentru datoria Greciei s-a redus

Costul asigurarii impotriva riscurilor de intrare a Greciei in incapacitate de plata au scazut vineri, dupa acordul incheiat joi de liderii europeni cu privire la un macanism de ajutare a Greciei, relateaza Les Echos, citat de NewsIn.

Astfel, marja la CDS-uri (credit default swap), o masura a costului asigurarii riscului de intrare in faliment, a coborat vineri cu peste 8 puncte de baza, pana la 302,9 puncte de baza in cazul Greciei, potrivit platformei CMA.

La acest nivel al marjei CDS, o datorie de 10 milioane euro va fi asigurata la un cost de 302.900 euro impotriva riscului de faliment in urmatorii cinci ani.

La initiativa Frantei si a Germaniei, tarile din zona euro au incheiat joi un acord pentru un mecanism european de ajutare a Greciei, ce consta in imprumuturi bilaterale din parte atarilor zonei euro si din partea Fondului Monetar International (FMI).

Textul oficial al acordului nu include suma la care s-ar putea ridica ajutoarele, insa, potrivit unor surse europene, acestea ar putea atinge 20-22 miliarde euro, dintre care cel putin o treime ar urma sa fie din partea FMI.

In ceea ce priveste diferenta dintre randamentul la imprumuturile grecesti pe zece ani si obligatiunile Germaniei, aceasta s-a redus cu 0,12 puncte procentuale, la 3,08 puncte procentuale. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#financiara, #grecia, #prima, #risc, #sustinere , #stiri FMI